Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Inspiroivimpia matkailuelokuvia - Afrikka

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Inspiroivimpia matkailuelokuvia - Afrikka

Näiden filkkojen avulla pääset kätevästi sohvasafarille ja tutustumaan täysin toisenlaiseen maailmaan, kuin siihen, johon olet normaalisti tottunut.


MINUN AFRIKKANI (1985)
Elämänkerrallinen, kaunis, romanttinen ja hieman Jane Austen kategoriaan uppoava elokuva, jossa Meryl Streepin esittämä tanskalainen nainen muuttaa miehensä mukana nykyiseen Keniaan ja ihastuu Robert Redfordin näyttelemään suurriistan metsästäjään.






VALKOINEN MASAI (2005)
Omaelämänkertaan perustuva elokuva sveitsiläinen Carola rakastuu Kenian lomallaan ensisilmäyksellä Lemalian-nimiseen Masai-soturiin. Carola muuttaa Samburu kylään ja huomaa, ettei arki Afrikkalaiskylässä tapoineen ja kulttuurieroineen olekaan samanlaista kuin mihin hän on entisessä elämässään tottunut. Leffa kuvaa mielenkiintoisesti Masai-kulttuuria ja saa pohtimaan ihmisten yllättäviä valintoja.



SUMUISTEN VUORTEN GORILLAT (1988)
Kuka ei muka tämän elokuva jälkeen halua lähteä Ruandan viidakkoon vuorigorilloita tutkimaan?! Traaginen ja surullinenkin elokuva Sigourney Weaverin näyttelemän gorillatutkijan yrityksistä pelastaa uhanalaiset vuorigorillat salametsästäjien veitsiltä. Perustuu tositapahtumiin, mikä lisää elokuvan koskettavuutta.




JOSSAIN AFRIKASSA (2001)
Tarinassa saksanjuutalainen perhe päättää etsiä Hitlerin hirmutekojen vuoksi turvaa Keniasta. Elokuva on parhaimmillaan kahden erilaisen kulttuurin kohtaamisen sekä upeiden kenialaisten maisemien kuvauksessa. Tapahtumat voidaan nähdä sekä pienen Regina-tytön että hänen vanhempiensa silmin, ja mikä piristävää, elokuvassa puhutaan saksaa. Elokuva muuten pokkasi vuoden 2001 parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin.


AFRIKAN KUNINGATAR (1951)
Afrikkaan sijoittuvien elokuvien tunnettu klassikko aikansa kahdella kuuluisimmalla näyttelijällä varustettuna. Katherine Hepburnin esittämä lähetyssaarnaaja joutuu 1. maailmansodan takia tekemisiin saksalaisjoukkojen kanssa, kunnes hänet pelastaa hieman rähjääntynyt jokiveneilijä yhtä rähjäisellä purrellaan. Tietenkin jämpi opettajatar ja renttumainen jokilaivan kapteeni ovat heti alkuunsa napit vastakkain, samalla kun sodan koettelema Afrikka panee heidät omalta osaltaan koville. Tiukkaa sanailua ja mutaisissa vesissä rämpimistä, kunnes rakkaus lopulta voittaa kaiken.




Tsekkaa linkeistä myös muut Pohjois-Amerikkaan, Eurooppaan, Aasiaan ja Intiaan sijoittuvat sekä yleisesti matkailuun liittyvät elokuvasuositukset.

©wantedalifelessordinary.blogspot.com
I don't own the rights for these pictures.

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu