Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Inspiroivimpia matkailuelokuvia - Aasia

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Inspiroivimpia matkailuelokuvia - Aasia

Aasialaisissa elokuvissa huomio kiinnittyy useimmiten hennon kauniisiin maisemiin, herkkiin väreihin, vehreään luontoon ja tiukkoihin käyttäytymissääntöihin, jollaisiin länsimaalaiset eivät ole välttämättä samalla tavoin tottuneet.


KIRJAVA HUNTU (2006)
Edward Nortonin näyttelemä lääketieteen tutkija ja hänen uskottomuudesta kiinni jäänyt vaimonsa vaimonsa (Naomi Watts) matkustavat koleran riepottelemalle Kiinan maaseudulle korjaamaan suhdettaan. Jopa itse 1920-luvulle sijoittuva parisuhdedraama unohtuu upeiden, sumuisten vuoristomaisemien ja rauhallisesti lipuvan, herkän aasialaistunnelman keskellä. 




GEISHAN MUISTELMAT (2005)
Mikäli inspiroidut Aasialaisista maisemista ja hennosta kauneudesta, tämä elokuva on sinun valintasi. Tarinassa pieni Chiyo tyttö kohottautuu huonosti kohdellusta palvelustytöstä Geishaksi, mutta tulee pian huomaamaan, että kaunis ja arvostettu asema onkin raakaa valtataistelua Geishojen välillä. Huomionarvoista leffassa on se, että näyttelijät puhuvat englantia ja vain harva heistä on todellisuudessa japanilainen. Pukuloisto ja hienosti koreografioidut tanssikohtaukset ovat kuitenkin kaunista katseltavaa.


THE BEACH (2000)
Alex Garlandin Laguuni -kirjaan osittain perustuvassa leffassa nuori Richard (Leonardo DiCaprio) matkustaa Thaimaahan, jossa tutustuu hieman vinksahtaneen oloiseen mieheen ja saa tältä salaiselle paratiisisaarelle johdattavan kartan. Mukaansa saaren paikannusreissulle Richard ottaa ranskalaisen pariskunnan, joiden kanssa he löytävät etsimänsä. Jokaisessa paratiisissakin asustaa kuitenkin käärme. Elokuvan sielu jää hieman uupumaan, mutta maisemakuvaus ja musiikki osuvat kohdalleen.




Tsekkaa linkeistä myös muut Eurooppaan, Afrikkaan, Pohjois-Amerikkaan ja Intiaan sijoittuvat sekä yleisesti matkailuun liittyvät elokuvasuositukset.


©wantedalifelessordinary.blogspot.com
I don't own the rights for these pictures.

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu